Срещу Volkswagen Group са заведени две дела. Германският концерн е обвинен

...
Срещу Volkswagen Group са заведени две дела. Германският концерн е обвинен
Коментари Харесай

Електрическа кола изгори кораб: съдят Volkswagen

Срещу Volkswagen Group са заведени две каузи. Германският тръст е упрекнат в присъединяване в пожара на Felicity Ace, при който изгоряха съвсем 4000 коли.  

Един от исковете е заведен преди година в съда на град Щутгарт. 12-те ищци включват застрахователя Allianz и корабната компания Mitsui OSK Lines, която експлоатира Felicity Ace, написа Automotive News.

Според ищците пожарът във Felicity Ace е породен от пожар в батерията на електрическия автомобил Porsche Taycan. Volkswagen Group е упрекнат, че като производител на електрически коли не е предизвестил за вероятната заплаха и не е уведомил за защитните ограничения при превозването на електрически коли.

Процесът беше спрян за една година, до момента в който Volkswagen се опитваше да реализира съглашение. Наскоро против концерна беше заведено друго сходно дело в щатския съд в Брейншвайг. Представители на Volkswagen Group потвърдиха изказванията, само че отхвърлиха да ги разясняват.

Катастрофата на Felicity Ace - детайлности за случая

Инцидентът с Felicity Ace се случи през февруари 2022 г. Кораб за транспорт на коли се възпламени в Атлантическия океан покрай Азорските острови. Екипажът съумя да се избави, само че не съумя да издърпа кораба до пристанището и на 1 март 2022 година той потъна.

На борда на Felicity Ace е имало 3965 автомобила, множеството от които са артикули на Volkswagen Group. Както всеобщо създаваните Audi-та, по този начин и извънредните Porsche-та и Lamborghini-та бяха изгубени при бедствието.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР